Logg inn for å se priser
Thai søt basilikum, eller anis/lakrisbasilikum (Bai Horapa): Denne tropiske varianten av søt basilikum gir den uvanlige basilikum smaken som finnes i så mange thailandske retter at den har blitt identifisert som «thai basilikum» , selv om den vietnamesiske og laotianerne bruker også mye av det i kjøkkenet sitt. Bladene er dypgrønne og vokser på lilla stilker, toppet med vakre, rødlige lilla blomster knopper. Både blader og spiselige blomster er søtt parfymert med en blanding av en distinkt basilikum duft og anis eller lakris. Horapa er rikelig i sørøst asia og spises som en grønnsak. Den brukes i store mengder, både blader og kvister, i mange typer retter, inkludert karri retter, wokede retter, salater og supper. Jeg blir minnet om den fantastiske muslingretten min mor laget ofte i ungdomsårene, en favoritt blant familien. Store håndfuller av denne basilikumen ble slengt i den varme woken med den veldig søte, saftige og smakfulle hoi laien med tynne skall («muslinger med mønstret skall»), hvitløk, stekt chilipasta (nahm prik pow) og fiskesaus – deilig! Se muslinger omrørt med stekt chilisaus og basilikum (Hoi Pad Nahm Prik Pow).
Design/Headless CMS utviklet av Limon Media AS